KIRŞEHİR / MERKEZ - TOKİ ŞEHİT POLİS GÖKHAN EMRE ÖRÜL İMAM-HATİP ORTAOKULU

Ara

Okulumuz LGS birincilerimizin 8. Sınıf öğrencilerimizle buluşturulması sağlanmıştır. Mezun öğrencilerimiz okula davet edilmiş ve kazandıkları okullarda yerinde ziyaret edilmiştir. Böylece 8. sınıf öğrencilerimizin, mezun öğrencilerimizi görüp, sorularını sorma imkanı olmuş, çalışarak sahip olabilecekleri hakkında motive edilmişlerdir.

Ara

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik motivasyon amaçlı, yerli malı etkinlikleri, sınıf yemekleri ve okul gezileri düzenlenmiştir. Böylece öğrencilerimizin motive olmaları sağlanmıştır.

Ara

8. sınıf öğrencilerimize girecekleri sınavda daha başarılı olmalarını sağlamak amacıyla, soru çözmede karşılaşılan güçlükler, çözerken yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleri ile ilgili Rehberlik Servisi tarafından bilgilendirme yapılmıştır.

Ara

Okulumuz “Hedef LGS” projesi kapsamında başarılı olan imam hatip liselerine yönelik bilgilendirici çalışmalar yapılmıştır. Bu okullara ziyaret düzenlenerek bu okullarla ilgili  program çeşitlilikleri ve imkanları hakkında bilgi sahibi olunmuştur. Tanıtıcı videolar izletilmiş, broşürler dağıtılmıştır.

Ara

Türkçe dersi kapsamında “Kitap Okuma Projeleri” planlanmış ve Türkçe öğretmenleri tarafından takibi yapılmıştır. Böylece öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarının pekiştirilmesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda öğrencilerimizle belirli zaman aralıklarında online olarak öğrenci-yazar buluşmaları yapılmaktadır.

Ara

Zamanı yönetme, zamanı etkili ve verimli kullanabilmek adına Rehberlik servisi tarafından hazırlanan “Zaman Yönetimi” broşürü öğrecilerle paylaşılmıştır. Zaman yönetimi, zamanı engelleyen tuzaklar hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Toki Şht P Gökhan Emre Örül İmam Hatip Ortaokulu

2023-2024 Okul Aile Birliği Toplantısı

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI DUYURU VE GÜNDEM

15 Ekim 2023 Pazar günü saat 10.30 da  Toki Şht P Gökhan Emre Örül İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliğinin Olağan Genel Kurul toplantısı, okulumuz konferans salonunda yapılacaktır. Genel Kurulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği (9 Şubat 2012 tarih ve 28199 Sayılı Resmi Gazete) esasları çerçevesinde gerçekleşecektir. Gündem maddelerini görüşmek üzere belirtilen gün ve saatte tüm velilerimizin okulumuza teşrifini rica ederim.

Saygılarımızla.

Okul Aile Birliği

GÜNDEM MADDELERİ:

1. Açılış, yoklama ve toplantı yeter sayısının tespiti.

2. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.

3. Açık oylama ile veliler arasından divan başkanı ve kâtip üye seçiminin yapılması.

4. Okul Aile Birliği Başkanının Genel Kurul Açılış Konuşması.

5. Okul Müdürünün Konuşması.

6. 2022-2023 dönemine ait yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, görüşülmesi ve ibraya sunulması.

7. 2022-2023 dönemine ait denetim kurulu raporunun okunması, görüşülmesi ve ibraya sunulması.

8.

•Yönetim Kuruluna; Veliler arasından 5 asıl ve 5 yedek üyenin açık oylamayla seçilmesi.

•Denetleme Kuruluna; Öğretmenler Kurulunca seçilen 2 asıl öğretmen üye ve 2 yedek öğretmen üye dışında veliler arasından 1 asıl ve 1 yedek üyenin açık oylamayla seçilmesi.

9. İhtiyaçların giderilmesine yönelik Okul-Aile Birliği Yönetim kurulunun yetkilendirilmesi.

10. Sosyal Etkinlikler Kuruluna 2 asıl, 2 yedek velinin seçilmesi.

11. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Kuruluna 1 asıl,1 yedek veli temsilcisinin seçilmesi.

12. Okulun eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesine ilişkin önerilerin görüşülmesi.

13.İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubeden “En İyi Narkotik Polis Anne” eğitimi bilgilendirmesi yapılması .

14. Velilerin Öğretmenler ile görüşmeleri.

15. Dilek ve Temenniler.

16. Kapanış.